Social

#vreme #meteo #ger

Ger de cod portocaliu in Romania

Meteorologii au emis cod portocaliu de ger pentru sapte judete. Temperatura va scadea pana la minus 26 de grade. Miercuri temperaturile incep sa creasca.

Romania este cuprinsa pana miercuri de un val de frig cu terperaturi de minus 15 grade. Cele mai afectate zone for fi estul Transilvaniei si nordul Moldovei.

Cele sapte judete pentru care s-a emis cod portocaliu de ger pana in data de 27 ianuarie sunt Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Brasov, Harghita si Covasna. Aici temperaturi vor scadea pana la minus 20 - minus 26 de grade Celsius.

Gerul a cuprins Romania saptamana trecuta, iar pana acum cea mai scazuta temperatura s-a inregistrat in Miercurea-Ciuc, judetul Harghita, minus 29,4 grade Celsius.

Pana acum, frigul a facut cinci victime: doua in Bucuresti si cate una din Satu Mare, Bistrita si Prahova. In Capitala, au fost internate sase persoane cu hipotermie si degeraturi ale membrelor.

Transportul feroviar si drumurile au fost cel mai afectate in sud-estul tarii, Dobrogea fiind cea mai afectata zona, din cauza zapezii si a viscolului.

Vezi aici situatia drumurilor nationale.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea