Social

#ger boboteaza frig

Ger de Boboteaza: Minus 30 de grade la Intorsura Buzaului

La Intorsura Buzaului , in judetul Covasna la ora cinci si jumatate in noaptea dinspre duminica spre luni a fost inregistrata o temperatura record pentru acest sezon: minus 30 de grade Celsius.

Alte regiuni afectate de ger au fost Joseni (-21 de grade Celsius) si Miercurea Ciuc in judetul Harghita. La Cluj au fost minus 15 grade Celsius.

Meteorologii avertizeaza ca temperaturile vor fi in continuare scazute in aceasta saptamana, iar in centru, sud si est vor fi ninsori slabe si intensificari ale vantului, anunta Realitatea TV.

Temperaturile nu vor depasi 2 grade Celsius: vor fi minus un grad Celsius la Arad, Oradea, Cluj si Sibiu, 0 grade la Timisoara, 1 grad la Constanta si Calarasi si 2 la Drobeta.

La Brasov vor fi -17 grade Celsius si -16 la Suceava, iar in Bucuresti vor fi -7 grade Celsius si se va semnala ceata. Mai multe persoane si-au pierdut viata in urma gerului care a afectat tara in ultima perioada.

In Capitala, in ultimele doua zile ale anului 2008 au fost aduse doua persoane decedate prin hipotermie , iar un bucurestean a fost gasit mort de frig intr-o scara de bloc in noaptea de Revelion.

La Bacau un barbat a murit de frig, camera in care locuia nefiind incalzita. Tot aici a murit de frig o femeie in varsta de 65 de ani.

In Alba, o fetita in varsta de un an si sase zile a fost gasita moarta in patutul sau de catre parinti din cauza frigului. Alt barbat si-a gasit sfarsitul la Sibiu incercand sa se incalzeasca langa o soba iar o femeie din Cosntanta a fost gasita inghetata in autobuz.

In Harghita, un barbat in varsta de 63 de ani a fost gasit in soc hipotermic de vecini si a murit la scurt timp dupa ce a ajuns la spital.

Nu mai putin de 36 de persoane au murit de frig in ultima perioada, de la momentul in care valul de aer rece s-a abatut asupra Romaniei, iar 11 dintre acestea au decedat chiar de Craciun.

Se recomanda sa fie evitate plimbarile in aer liber in zielele geroase, in special de catre persoanele cu varste peste 65 de ani si cu afectiuni cardiace , dar si evitarea consumului de alcool.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea