Social

#georgia #moscova #razboi

Georgia s-a fript la ruleta ruseasca

Dupa ce a angajat Georgia intr-un conflict cu Osetia de Sud , presedintele Mihail Saakasvili si-a vazut spulberat visul de a controla mica regiune din Caucaz. Rusia a sarit in ajutorul fortelor osete, iar separatistii abhazi au deschis un al doilea front in zona de nord-vest a Georgiei.

Georgia a decis, ieri, sa isi retraga trupele din Osetia de Sud, iar soldatii rusi au preluat controlul asupra capitalei Tinvali si se indreptau spre orasul georgian Gori , relateaza AFP.

Anuntul a fost facut de secretarul Consiliului de securitate georgian, Aleksandr Lomaya, potrivit caruia armata tarii sale se retrasese inca de dimineata „din aproape toata Osetia de Sud, in semn de bunavointa “ si pentru a-si demonstra vointa de a „stopa confruntarea militara“ cu fortele ruse.

In ceea ce priveste inaintarea militarilor rusi spre Gori, cel mai mare oras din apropierea regiunii separatiste , Lomaya a precizat ca „trupele georgiene sunt pozitionate pentru a apara orasul“, unde nu se inregistrau inca schimburi de focuri sau bombardamente.

„In ciuda anvergurii fortelor intrate pe teritoriul Georgiei, rusii au esuat in incercarea de a ne invinge, dar trebuie sa fim realisti: va fi foarte dificil sa facem fata“, a adaugat Aleksandr Lomaya.

Continaurea in Evenimentul Zilei


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea