Social

Georgia este "foarte aproape" de un razboi cu Rusia, spune un ministru georgian

Georgia este "foarte aproape" de un razboi cu Rusia, a declarat astazi ministrul georgian pentru Reintegrare, vorbind despre decizia Moscovei de a trimite in .

"Trebuie sa evitam razboiul", a spus Temur Iakobasvili, la Bruxelles. Intrebat cat de aproape este Georgia de un razboi, el a spus: "Foarte aproape, pentru ca ii stim pe rusi foarte bine".

Guvernul rus a acuzat duminica Georgia ca provoaca "deliberat intensificarea tensiunilor" trimitand drone in zona "interzisa" de deasupra Republicii separatiste Abhazia .

Georgia a acuzat Rusia in 21 aprilie de comiterea unui act de agresiune dupa ce o drona georgiana fusese doborata cu o zi inainte de un avion rus, potrivit georgienilor. Si in acel caz, doborarea dronei a fost revendicata de abhazi, iar Georgia a negat in prima faza ca aparatul i-ar fi apartinut.

Statele Unite s-au declarat atunci foarte ingrijorate, iar NATO a cerut Rusiei si Georgiei "clarificari" asupra circumstantelor incidentului.

Abhazia, o fasie de pamant de pe Malul Marii Negre, si-a proclamat unilateral independenta la inceputul anilor '90, ceea ce a declansat un razboi cu fortele georgiene. Nici o tara nu a recunoscut pana in prezent independenta Abhaziei, dar presedintele rus Vladimir Putin a ordonat recent Guvernului sau coopereze cu autoritatile de facto din Abhazia si Osetia de Sud , alt teritoriu separatist georgian, in special in domeniul economic.

Saptamana trecuta, Rusia a anuntat si ca isi sporeste contingentul de mentinere a pacii din Abhazia, provocand nelinistea Georgiei si a Occidentului.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea