Social

#militant #presiuni sua #osetia de sud

Georgia acuzata ca face presiuni asupra SUA

Militanti din Osetia de Sud au spus marti ca a anulat o intalnire prevazuta cu ei, in urma presiunilor exercitate de Tbilisi.

Militantii se afla in Statele Unite pentru a cere socoteala administratiei americane in legatura cu ajutorul acordat Georgiei, relateaza AFP. Departamentul de Stat a confirmat ca o intalnire cu presedintele Asociatiei femeilor osete pentru democratie si drepturile omului, Lira Thovrebova, a fost anulata saptamana trecuta, dar ca spera ca va fi reprogramata.

Este prima data cand reprezentanti ai Osetiei de Sud, a Georgiei, se duc in SUA de la conflictul din august. Presedintele Asociatiei femeilor osete pentru democratie si drepturile omului, Lira Thovrebova si colegii ei au spus la sosirea in Statele Unite ca pot furniza dovezi ca fortele georgiene au fost cele care au atacat orasul oset la 7 august, ranind sau ucigand civili. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea