Social

#inchisoare #condamnare #george copos #pedeapsa cu executare

George Copos a fost condamnat la 4 ani de inchisoare in dosarul Loteria I

Omul de afaceri George Copos a fost condamnat astazi de Judecatoria Sectorului 2 la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Loteria I, in care este acuzat de evaziune fiscala in forma continuata. Decizia nu este definitiva, ea putand fi contestata la Tribunalul Bucuresti.

Patronul echipei de fotbal Rapid Bucuresti a fost trimis in judecata in iunie 2006, la scurt timp dupa ce a demisionat din functia de premier. Scandalul Loteria I a izbucnit in 2004, cand s-a aflat ca Ana Electronics, una dintre firmele lui Copos, a vandut Loteriei Romane 38 de spatii comerciale la preturi supraevaluate.

Procurorii DNA au sustinut ca, in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie al firmei sale, Copos a pagubit bugetul statului cu peste un milion de euro, in urma tranzactionarii spatiilor respective.

Din ancheta reiese ca George Copos ar fi folosit ca interpusi mai multe firme si persoane fizice, pretul incasat in realitate fiind de patru ori mai mare decat cel specificat in acte.

In dosarul Loteria I, au mai fost condamnati la cate patru ani inchisoare Nicolae Cristea, fost director general al Companiei Nationale Loteria Romana, Gilio Giuzepe Roza, actionar Ana Electronic, si Stelian Ion Radiu, administratorul firmei Transilvania International.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea