Social

#mircea geoana #pensii marite #1 martie

Geoana: Vrem sa marim pensiile de la 1 martie

Obiectivul PSD este marirea pensiilor "mici si medii" cu 45% de la 1 martie, si cresterea salariilor profesorilor care au salarii mici , dublata de plafonarea salariilor mai mari, a declarat liderul social-democrat Mircea Geoana, la Iasi.

Prezent la Iasi pentru instalarea primului prefect al PSD-ului, Victorel Lupu, Mircea Geoana a subliniat cele patru puncte sustinute de PSD pentru combaterea efectelor crizei economice, adaugand ca acestea vor fi prezentate la intalnirea de luni cu liderii din coalitia de guvernare .

Geoana precizat ca PSD sustine continuarea majorarii pensiilor mici si medii, cu o crestere de 45% de la 1 martie ca parte integranta a pachetului de criza si o miscare "inteligenta din punct de vedere economic", investitii masive dirijate in principiu in mediul rural, dar si pentru sprijinirea marilor orase din tara, investitia masiva in agricultura si continuarea investitiilor in asigurarea unei dezvoltari echilibrate a regiunilor din Romania. "Acesti 150 de ani pe care ii marcam maine de existenta a statului roman modern trebuie sa reprezinte si un moment de cotitura.

Dirijarea de resurse trebuie sa se faca asa cum a fost contractul initial, in mod egal pentru toate regiunile tarii. La 1918, Bucurestiul, cam arogant si suficient, a considerat ca i se cuvine totul, nu trebuie sa uitam de celalate doua provincii istorice ale Romaniei", a precizat Geoana, adaugand ca va sustine in grupurile parlamentare PSD propunerea primarului Iasului Gheorghe Nechita de a declara ziua de 24 ianuarie sarbatoare nationala a Romaniei.

In ceea ce priveste masurile sociale, Geoana a subliniat necesitatea majorarii pensiilor si salariilor mici si plafonarea celor mari. "Criza poate fi si o oportunitate, insa trebuie sa fie traversata solidar. Cei care au venituri mai mari vor trebui sa se descurce, menirea in guvernare este sa ii ajutam pe cei mai putin norocosi. Pledam pentru cresterea conform legii existente a punctului de pensie.

Obiectivul nostru este marirea pensiilor mici si medii cu 45% de la 1 martie, marirea salariilor acelor profesori care au intrat de putin timp in campul muncii si plafonarea salariilor profesorilor care primesc multi bani", a precizat Geoana, spunand si ca joi se va da un raspuns final la aceasta chestiune.

Geoana a adaugat ca PSD se pregateste intens de alegerile interne, urmand ca la 15 februarie sa fie organizat un congres pentru schimbarea conducerii partidului, si ca eventual va fi organizat un congres unic pentru desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidentiale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea