Social

Geoana face apologia lui Vanghelie & Becali

Mircea Geoana, cel care l-a "nasit" pe Marian Vanghelie in noua sa calitate de presedinte executiv al PSD Bucuresti, a facut, sambata, apologia omului politic Marian Vanghelie si a omului politic Gigi Becali, acesta din urma apreciat de Geoana probabil ca urmare a faptului ca isi parcheaza aproape zilnic Maybach -ul in fata portii din Kiseleff, pentru a-i strange mana presedintelui PSD.

Intr-un interviu acordat BBC, Geoana sustine ca folclorul creat in jurul lui Vanghelie este "nedrept" si "incorect". Dandu-i replica Dacianei Sarbu, care declarase ca "nu se simte reprezentata de Vanghelie", Geoana a spus ca, "spre deosebire de Daciana si de alti parlamentari alesi pe liste, Vanghelie a avut curajul sa infrunte de doua ori electoratul din sectorul lui si a castigat de doua ori".

Vanghelie este validat de electorat si de organizatia PSD Bucuresti, care, de asemenea, l-a votat. "Si Vanghelie poate sa spuna ca Daciana nu-l reprezinta, si e posibil sa fie adevarat. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa-l respectam pe acela care are un vot democratic in spate", l-a aparat Geoana pe primarul "care este".

Presedintele PSD a tinut sa-si exprime "respectul" atat pentru Vanghelie, cat si pentru Gigi Becali, pe care ii considera adevarate "personaje politice", laolalta cu presedintele Basescu: "Becali creste intr-o maniera sensibil influentata de un anumit tip de discurs.

Vanghelie si el face parte dintr-o generatie tanara de politicieni care vin cu un discurs mult mai frust, mult mai putin elevat, mult mai direct, cu accente uneori chiar de vulgaritate sau de lipsa de sofisticare. Chiar si Traian Basescu nu este strain de acest nou stil in politica romaneasca.

Este un anumit curent in politica romaneasca, care se naste si care nu are cum sa apara si intr-un partid atat de mare cum este PSD, cu un segment de populatie imens pe care noi il reprezentam. Si a spune ca Vanghelie nu exista este in primul rand o miopie politica. Exista, si exista al naibii de tare! Deci exista un anumit curent in societatea romaneasca ce gusta acest tip de discurs politic".


"Sa fim mai putin suparati ca apare un Vanghelie sau un Becali", le-a recomandat Mircea Geoana carcotasilor care nu apreciaza tipologia de om politic reprezentat de cei doi. Presedintele PSD pledeaza pentru un principiu pragmatic de abordare a acestei tipologii A_ daca sunt populari si au succes, trebuie valorificati si folositi inclusiv prin promovarile la varful PSD. "Ei sunt rezultatul unei anumite realitati sociale si culturale a tarii", a explicat Geoana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea