Social

Mircea Geoana a primit ieri o mica torpila de presa, prin care se dezvaluia o afacere imobiliara a sotiei sale. Azi are loc o intrunire a PSD, in urma careia e posibil ca Adrian Nastase sa ramina fara functie. Acum citeva zile, Nastase spunea ca stie multe despre colegii sai.

La o sedinta a grupurilor parlamentare ale PSD, din 1 februarie, Adrian Nastase a dat un avertisment voalat adversarilor sai din partid. Sint unii colegi care-mi spun ca am adunat suficiente informatii despre alti colegi si ma intreaba de ce nu le folosesc. Dar eu le-am raspuns ca nu pot face asa ceva si niciodata n-o sa fac acest lucru, a aruncat Nastase aluziv. Imediat dupa intilnire, Mircea Geoana a anuntat ca PSD il sustine in continuare pe Adrian Nastase pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Astazi insa, Consiliul National al PSD va trebui sa faca propunerile finale pentru modificarea statutului partidului. Una dintre propuneri, apartinind lui Mircea Geoana, este aceea de desfiintare a functiei de presedinte executiv, cea din care e autosuspendat Nastase. O alta propunere importanta se refera la introducerea obligativitatii pentru membrii de partid asupra carora planeaza anumite acuze de a se suspenda atit din partid, cit si din functia publica detinuta.

Teren de 8.000 mp de la varul Barba

In contextul in care Consiliul National de astazi este considerat un eveniment major pentru evolutia viitoare a PSD, ieri Evenimentul Zilei a publicat un articol despre o afacere imobiliara suspecta, facuta de Mircea Geoana. In septembrie 2005, Mihaela Geoana , sotia sefului PSD, a cumparat un teren de 8.000 mp, situat in sectorul 1 al Bucurestiului, cu 48.300 de euro. Vinzatorul este un var al Mihaelei Geoana, Octavian Vasile Barba. Acesta a declarat EvZ ca a cumparat terenul in 2004, ieftin, cu 6 euro/mp, si ieftin l-a si dat, fiind vorba de verisoara sa. Potrivit EvZ, bucata de pamint ar valora, la pretul pietei din toamna anului trecut, in jur de 1,6 milioane de euro.

Omisiune din declaratia de avere

Mihaela Geoana si Octavian Barba au fondat si o firma impreuna, Topcont Invest SRL, in decembrie 2005, pentru a ridica un cartier de vile pe acel teren. Numai ca pe 17 ianuarie a.c., cei doi au renuntat la afacere, pe motiv ca nu au gasit finantare pentru cartierul de vile: Mihaela Geoana i-a inapoiat terenul lui Octavian Barba. Cu o zi inainte, pe 16 ianuarie a.c., Adrian Nastase se autosuspendase din functia de presedinte executiv al PSD, in urma uriasului scandal al mostenirii matusii Tamara Cernasov. Terenul lui Mircea Geoana nu a figurat insa in declaratia sa de avere, desi il avea in proprietate atunci cind a completat acest document.

Mircea Geoana a declarat ieri ca nu a comis nici o ilegalitate si ca este decis sa-si continue munca in partid. El a adaugat ca nu este o coincidenta faptul ca articolul din EvZ a aparut cu o zi inaintea sedintei Consiliului National al PSD.

Pesedistii se tem de teava lui Nastase

Membrii PSD sint prudenti in elaborarea de scenarii privind responsabilul dezvaluirilor despre terenul lui Geoana. Unii dintre apropiatii presedintelui PSD sustin ca aveau informatii despre pregatirea acestor dezvaluiri inca de acum 3-4 zile. Cei mai multi cred ca e vorba de un atac politic care vine din zona puterii. Nici macar adversarii lui Adrian Nastase nu inclina sa-l invinovateasca pe fostul presedinte executiv. Din contra, avertismentul lui Nastase, conform caruia mai sint si alti lideri PSD pe teava, incepe sa fie luat in seama. (F.C.)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea