Social

#geoana #basescu #emisari #negocieri #guvernare

Geoana: Basescu vrea sa negocieze intrarea la guvernare cu PD-L

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat vineri la Dorohoi ca Traian Basescu si-a trimis " emisari " sa propuna PSD sa intre la guvernare cu PD-L pe post de "piua a doua", una din conditii fiind ca social-democratii sa isi puna un candidat la presedintie de fatada .

"Traian Basescu trimite emisari la partide, inclusiv la noi, PSD, castigator la alegeri, si spune: "Chiar si sa intrati voi piua a doua intr-un guvern PD-L si va dam cativa ministri" si sa nu sustinem un candidat propriu la presedintie si sa punem unul de fatada", a declarat Geoana la o intalnire electorala la Dorohoi, Botosani.

Liderul social-democrat a mai spus ca Basescu nu poate sa puna premier pe cine vrea pentru ca un asemena lucru ar insemna sa fi mers la alegeri "pentru a se afla in treaba".

"Mai incearca unii sa bage alta stramba, cum ca cineva, adica presedintele Romaniei, poate sa puna pe Gigel, pe Fanel, pe Gicuta sau pe Lenuta prim-ministru. Si cu votul poporului ce facem? Mergem la alegeri sa ne aflam in treaba?" a mai spus Geoana.

El a adaugat ca partidul care castiga alegerile si are majoritatea formeaza guvernul cu acel premier pe care il desemneaza. Geoana a mai sustinut ca isi doreste o alternanta la putere "completa". Geoana a aratat ca ar fi rau pentru Romania ca fostii aliati sa conduca din nou tara si le-a transmis ca este timpul sa mearga in opozitie. Geoana le-a spus social-democratilor botosaneni ca PSD vrea sa guverneze singur, fara compromisuri si le-a cerut sa recucereasca electoral judetul dupa "accidentul de la locale".

PNL este prima optiune de alianta a PD-L Lideri ai PD-L au declarat miercuri, pentru NewsIn, ca PNL este prima optiune, dupa alegeri, pentru realizarea unei coalitii care sa formeze Guvernul. Pe de alta parte, democrat-liberalii nici nu vor sa auda de posibilitatea ca Tariceanu sa fie din nou nominalizat ca premier in cadrul unei aliante refacute intre PNL si PD-L.

"Cine sa-l ia in seama pe Tariceanu? Liberalii vor uita de aceasta conditie pana la usa camerei in care se vor derula negocierile", a declarat pentru NewsIn vicepresedintele PD-L Cezar Preda , negand insa posibilitatea unor discutii cu PNL inainte de scrutinul din 30 noiembrie. Preda a precizat totusi ca nu vede o alternativa la liberali. "Este clar ca noi nu vom guverna cu PSD. Ca vor fi cativa liberali sau PNL in ansamblu, vom vedea dupa alegeri", a adaugat Preda.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea