Social

Geoana, apostrofat pentru oficializarea relatiei cu PRM

Protocolul cu PRM anuntat vineri de Mircea Geoana si Vadim Tudor a avut un efect de bumerang asupra presedintelui PSD. Imediat dupa ce a anuntat vineri, la Pitesti, ca s-a inteles cu Vadim sa semneze un protocol de colaborare cu PRM, Geoana si-a pus tot partidul in cap, pentru ca nimeni nu fusese anuntat in legatura cu intentiile presedintelui PSD de a oficializa relatiile cu Partidul Romania Mare.

In plus, si i-a pus in cap si pe liderii de la PES, si de la Internationala Socialista, care nici nu vor sa auda de o coalizare a social-democratilor romani cu un partid condamnat in Occident pentru extremist.
Liderii PSD au fost pusi de Geoana in situatii penibile.

Sunati fiind de presa pentru a comenta protocolul cu PRM, au spus ca nu se pune problema sa se semneze asa ceva, desi, in acelasi timp, Geoana anunta oficial semnarea acestuia. In timpul vizitei electorale la Pitesti, dupa ce Geoana declarase pe treptele Cercului Militar ca a discutat cu Vadim cu o zi inainte, purtatorul de cuvant al partidului, Cristian Diaconescu, sustinea ca o asemenea colaborare politica nu este posibila, avand in vedere acuzatiile de xenofobie si ultranationalism aduse la adresa PRM, mai ales pe plan international.

De asemenea, vicepresedintele Mihai Tanasescu , aflat si el alaturi de Geoana la Pitesti, a spus ca habar nu are de nici un protocol, auzind de el de la unul dintre televizoarele din sediul PSD Arges.
Intrebat de ce nu si-a anuntat si colegii de partid, ca sa nu fie prinsi pe picior gresit de presa, Geoana a ras si a aratat ca "trebuie sa vada si ei ce repede merge partidul!".

Insa si Geoana a aflat ce repede merge partidul, pentru ca imediat ce stirea a fost difuzata la televiziuni pesedistii au incins telefoanele. Grupul de la Cluj a reactionat rapid, insusi Ioan Rus sunandu-l pe Mircea Geoana.

Rus i-a amintit lui Geoana ca este presedintele PSD datorita sustinerii Grupului de la Cluj, si i-a dat un ultimatum, amenintandu-l ca daca parafeaza o intelegere politica cu PRM, se va izola in interiorul partidului, pierzand sprijinul filialelor din Ardeal.

In plus, Rus l-a anuntat pe Geoana ca astazi va veni la Bucuresti, la sedinta BirouluiPermanent National al partidului, ca sa se asigure ca PSD nu va semna nici un protocol cu Vadim Tudor.

Deplasarea lui Ioan Rus la Bucuresti este un semnal destul de amenintator la adresa lui Mircea Geoana, avand in vedere ca de cateva luni liderul grupului de la Cluj s-a retras din activitatea partidului din motive de sanatate. Ceilalti doi lideri ai grupului ardelenilor, senatorii Vasile Dancu si George Maior , s-au declarat si ei indignati de initiativa lui Geoana.

Maior a declarat de altfel ieri, intr-o conferinta de presa, ca "nu este nevoie de un protocol scris intre PSD si PRM deoarece pana acum a functionat colaborarea intre cele doua partide in Parlament si prin acord verbal".

Victor Ponta a protestat si el, anuntand ca astazi va cere in BPN sa se voteze impotriva semnarii unei intelegeri cu PRM: "Cum sa semnam asa ceva?! Nici nu se pune problema. Eu voi cere sa votam, sa vedem cine are curajul sa semneze asa ceva!".

Singurul care a recunoscut ca era la curent cu discutiile dintre Geoana si C.V. Tudor a fost Viorel Hrebenciuc, suspectat de altfel ca se afla la originea acestei miscari politice atat de contestate in interiorul PSD.

In schimb secretarul general, Miron Mitrea, le-a declarat colegilor ca "a fost luat prin surprindere" si ca nu el l-a sfatuit pe Geoana sa deschida usa unei aliante politice cu PRM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea