Social

Geoana amina fratia cu PRM

Geoana si Vadim vor semna un protocol de colaborare dupa 16 mai, anunta, sub semnatura, Viorel Hrebenciuc , insa unii lideri neaga ca ar fi o decizie de partid.

Viorel Hrebenciuc confirma: PSD va semna un protocol cu PRM in mai putin de o saptamina. Cu jumatate de gura, Mircea Geoana a spus si el ca, dupa 16 mai, vom face o modalitate de colaborare cu PRM, a carei forma va fi decisa dupa Raportul de tara. Pina una-alta, liderii parlamentarilor PSD si PRM au semnat ieri, impreuna, un comunicat de presa. Se vad clar semnaturile lui Viorel Hrebenciuc si Lucian Bolcas .

Textul spune negru pe alb ca Mircea Geoana si Corneliu Vadim Tudor au acceptat ca incheierea protocolului sa se faca dupa data de 16 mai 2006. Semnatarii comunicatului de presa au negociat ieri, pret de citeva ore bune, felul in care PSD si PRM isi vor pune pirostriile.

A fost o sedinta de lucru fructuoasa, afirma Hrebenciuc si Bolcas, in comunicat. Intrebat despre negocierile de ieri, peremistul Bolcas a declarat ulterior ca protocolul dintre PSD si PRM se va semna la nivel de presedinti dupa 16 mai. Eu sint sigur ca va fi un protocol scris.

La negocierile de ieri au participat doar trei persoane: Lucian Bolcas si Mihai Ungheanu, de la PRM, respectiv Viorel Hrebenciuc, de la PSD. Ulterior, lideri importanti ai PSD au aflat de la noi de faptul ca protocolul PSD-PRM va fi totusi semnat.

Lume veche, lume noua

Daca asa inteleg ei sa faca politica, eu ce sa mai spun Asta e diferenta dintre lumea veche si lumea noua, a spus Vasile Dincu, dupa ce a citit comunicatul semnat de Hrebenciuc si Bolcas. Acest comunicat nu s-a facut la partid, a spus purtatorul de cuvint Cristian Diaconescu, vizibil stinjenit de postura in care se afla. N-are antet , n-are data. Ce comunicat e asta?, se intreba si Vasile Puscas.

Protocolul nu se semneaza, a reactionat vicepresedintele Ilie Sirbu. Un alt vicepresedinte, Mihai Tanasescu , a ramas fara replica arunci cind a fost intrebat daca se vede stind la aceeasi masa cu Vadim Tudor, scriind impreuna textul motiunii de cenzura.

Acum citeva zile, Jan Marinus Wiersma, vicelider al socialistilor europeni, afirma ca infirmatiile privind o posibila legatura intre PSD si PRM au cauzat ingrijorari in grupul nostru. Wiersma a mentionat ca partidele socialiste din Europa si din lume se angajeaza sa nu se asocieze cu partide care adopta pozitii xenofobe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea