Social

#retragere soldati americani #odierno omaba irak

Generalul Odierno ii spune lui Obama cand si cum sa se retraga din Irak

Cel mai inalt gradat american din Irak, generalul Raymond Odierno, a formulat o recomandare privitoare la ritmul retragerii fortelor americane in 2009, care a fost transmisa presedintelui ales Barack Obama, a anuntat joi purtatorul de cuvant al Pentagonului, Geoff Morrell .

In cursul unei deplasari in Irak sambata, "secretarul apararii, Robert Gates s-a intalnit cu Odierno" si "au avut o discutie despre calea ce trebuie urmata in Irak anul viitor, mai ales pe tema nivelului de trupe avut in vedere pentru anul viitor", a spus el, relateaza AFP.

Pentagonul sau Casa Alba nu au luat insa nicio decizie finala. Gates i-a transmis recomandarile lui Obama in cursul unei reuniuni a viitoarei echipe pentru securitate nationala a acestuia. Potrivit New York Times de joi, Odierno a sugerat retragerea din Irak a doua brigazi de lupta din cele 15, adica intre 7.000 si 8.000 de oameni, in primele sase luni ale lui 2009.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea