Social

#gazprom #libia #nabucco

Gazpromul va coopera cu Iranul si va cumpara gazele Libiei

Sperantele europenilor la o viitoare independenta energetica fata de Rusia par tot mai neverosimile. Dupa ce Medvedev a curtat intens Azerbaidjanul ca sa ingroape mult-planuitul Nabucco, Gazpromul preseaza acum Iranul, dar si Libia.

Mai exact, compania rusa, cea mai mare producatoare de gaze naturale din lume, urma sa semneze, ieri, un memorandum de cooperare in sectorul petrolier si al gazelor naturale, cu Ministerul Petrolului din Iran, potrivit declaratiilor unui oficial iranian din minister, informeaza RIA-Novosti.

„Colaborarea dintre Iran si Rusia este una extinsa in toate domeniile si mai ales in sectorul energetic", a spus oficialul iranian, Hossein Noghrehkar Shirazi. „Ofensiva” Gazprom nu se opreste aici. Compania ar putea incheia un acord cu pentru cumpararea gazelor naturale libiene, pe care le va revinde in Europa, pana la sfarsitul anului 2008, relateaza AFP.

Potrivit purtatorului de cuvant al companiei, Tripoli a propus Gazprom sa construiasca un nou gazoduct care ar urma sa lege Libia de Europa.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea