Social

Gazprom vrea gazoducte in SUA

Compania rusa Gazprom intentioneaza sa faca un prim pas pe piata nord-americana, prin participarea la constructia unei conducte de transport de gaze naturale in lungime de 6000 de kilometri, pe traseul Alaska-Alberta-Chicago.

Gazprom a contactat deja companiile ConocoPhillips si BP, care implementeaza acest proiect, cerand sa participe, insa nu a primit deocamdata nici un raspuns. In eventualitatea ca aceasta prima incercare va esua, Gazprom are pregatit un plan B, anume declansarea negocierilor cu TransCanada, pe tema construirii unei alte conducte, din Alaska spre Canada.

Proiectul primului gazoduct vizat de monopolul rus va fi finalizat in doua etape, prima cuprinzand 3.400 de kilometri, catre provincia canadiana Alberta, iar in a doua etapa gazoductul se va extinde cu inca 2.400 de kilometri catre Chicago.

Va avea capacitatea de a transporta 41,36 de miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, in conditiile in care rezervele naturale estimate ale Alaskai se ridica la 1 trilion de metri cubi. Gazprom nu a dat detalii cu privire la suma pe care doreste sa o investeasca, insa expertii sustin ca noua conducta va costa 30 de miliarde dolari pentru a fi pusa in functiune, plus 5 miliarde de dolari pentru o uzina de procesare in Alaska.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea