Social

#alexei miller #gazprom #ucraina #europa

Gazprom catre Europa: Dati in judecata Ucraina!

Presedintele companiei de gaze rusesti Gazprom, Alexei Miller , a propus - joi - consumatorilor europeni sa urmareasca in justitie statul ucrainean pentru ca a perturbat livrarile de gaze rusesti, informeaza RIA Novosti .

'Tarile care se simt victime au dreptul sa actioneze Ucraina in justitie', a declarat el presei dupa o intrevedere la Bruxelles cu presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering. Ucraina nu-si indeplineste obligatiile in calitate de tara de tranzit si refuzul ucrainean de a canaliza gazele rusesti spre UE 'depaseste limitele rezonabile', a subliniat Miller, invocand Carta energiei pe care a semnat-o si Ucraina.

Rusia si-a suspendat in 1 ianuarie livrarile de gaze catre Ucraina, in absenta unui compromis asupra preturilor pentru 2009 si a reglementarii datoriilor de achitat. 

Miercuri seara, Moscova s-a declarat obligata sa-si suspende livrarile de gaze prin Ucraina, acuzand-o ca si-a inchis gazoductele. Potrivit Gazprom, Kievul a deturnat peste 86 de milioane m.c. de gaze rusesti de la inceputul anului, acuzatii dezmintite in bloc de responsabili ucraineni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea