Social

#voli cardiace #riscuri gatit #accidente vasculare #gatit acasa #obezitate

Gatesti acasa? Iata la ce riscuri nebanuite te expui!

Persoanele care gatesc acasa nu sunt mai sanatoase, ci prezinta riscuri mai mari de maladii cardiace si accidente vasculare, arata un studiu american citat de Mediafax.

Asta desi se credea ca mancand mancare preparata in casa nu esti atat de expus bolilor. Cercetarea americanilor arata ca, de fapt, cu cat oamenii petrec mai mult timp in bucatarie, pregatind diverse feluri de mancare, cu atat se inrautateste starea lor de sanatate, informeaza dailymail.co.uk.

Explicatia specialistilor este ca persoanele care gatesc acasa sunt mai generoase in ceea ce priveste cantitatile de ingrediente nesanatoase, precum unt, zahar si sare. De asemenea, aceste persoane mananca mai mult, intrucat considera ca e dreptul lor sa faca asta deoarece au cheltuit mult timp si energie preparand mancarea.

Astfel, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Rush din Chicago, femeile care petrec cel mai mult timp in bucatarie preparand feluri de mancare prezinta cel mai mare risc de a dezvolta hipertensiune, nivel crescut al colesterolului si obezitate.

Cercetatorii spun si ca este posibil ca alimentele comercializate in lanturile de magazine sa fi devenit mai sanatoase in ultimii ani.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea