Social

#politie #jaf #gara de nord

Gara de Nord, paradisul hotilor

Hotii sunt la ei acasa in Gara de Nord . Ei actioneaza in bande si fura tot ce prind, in timp ce politistii se plimba agale si ii privesc cum se fac nevazuti in multime.

Calatorii care vin sau pleaca cu trenul din Bucuresti sunt victimele principale ale hotilor din Garad de Nord. Lor li se alatura si tarabagii si ceilalti comercianti din zona, care spun ca nimeni nu intervine ca sa-i ajute sa lupte cu acest fenomen.

Desi este prezenta cu o sectie in gara, Politia nu intervine in incidentele care s-au extins deja in principala gara a Capitalei. “In fiecare zi vezi cate o patrula de cate doi politisti plimbandu-se agale pe un peron , iar furtul se produce pe peronul de vizavi, sub nasul lor, evitand sa intervina, intentionat parca, preferand sa ramana pe loc”, a declarat, pentru Gardianul, unul dintre tarabagii de langa peroanele garii.

Vanzatorii vad, dar nu au ce face

Comerciantii de pe peroanele garii sunt cei care vad cum oamenii devin victime ale hotilor organizati in bande, insa nu pot interveni pentru ca sunt prea putini fata de hoti si se tem pentru ce li s-ar putea intampla. Ei isi amintesc incidente precum cel in care, in decurs de cateva minute, acelasi calator a ramas fara geanta si telefon mobil.

“Un calator, avand valiza la picior, astepta sa traga trenul la peron si, in acelasi timp, vorbea la telefon. Un tanar de vreo 17-18 ani, dupa parerea mea, de etnie roma, caci l-am observat cand fugea, s-a apropiat tiptil de barbat si, intr-un moment de neatentie a acestuia, a apucat geanta de jos si a luat-o la fuga. Turistul, fiind cu celularul in mana, a observat miscarea si a inceput sa-l filmeze pe infractor cu celularul. La doar cateva secunde, din spatele acestuia apare in fuga un alt tanar care reuseste sa-i smulga calatorului telefonul din mana, disparand apoi in multime”, a povestit, pentru Gardianul, Ionut Daniel, vanzator in zona.

Hotii actioneaza in bande

Vanzatorii spun ca tiganii umbla in grupuri si incearca sa fure bunuri din magazinele din gara. Tigancile intra cate doua sau trei si, in timp ce una sau doua tin vanzatorul de vorba, una baga sub fustele lungi diverse produse. “Toata lumea stie ca aici se fura. Cand spui Gara de Nord, spui infractionalitate . Se fura ca in camp. Tiganii fura cel mai mult. De fapt, toata lumea fura. Pagubele sunt de 80 de lei pe saptamana doar la carti. Se fura orice. Politia nu-si face datoria. Politistii stau cu mainile in sold. Sunt mana in mana cu taximetristii pirati care asteapta clientii pe peron”, a precizat un alt vanzator din Gara de Nord.

Reactia politistilor la aceste acuzatii a fost aceeasi ca si in cazul furturilor: ocolirea subiectului. Potrivit Gardianul, comisarul Muscalescu, comandantul sectiei de politie din gara, a evitat sa ofere detalii despre activitatea subordonatilor sai.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea