Social

#lupta impotriva violentei domestice #gabriela firea #violenta domestica

Gabriela Firea, trage un semnal de alarma: “peste 60 de femei au murit din cauza batailor crunte”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, trage un semnal de alarma cu privire la violenta domestica. ”Sunt familii unde bataile sunt zilnice, nimeni nu reactioneaza”, mai avertizeaza oficialul.

 

„Incepem de luni dimineata in forta pentru a combate acest fenomen, pentru a-l constientiza, pentru a transmite tuturor ca bataia nu este rupta din rai si ca sub nicio forma sentimentele nu se pot transmite prin violenta - violenta ficiza, violenta verbala, agresiuni de toate tipurile, cu atat mai mult atunci cand apar si alte fenomene, cum ar fi traficul de persoane. 

De ce este nevoie in Romania sa constientizam din ce in ce mai mult faptul ca sunt foarte multe femei supuse violentelor si discriminarilor? Pentru ca doar in aceste noua luni am constatat, potrivit rapoartelor, ca 70.000 de femei au fost victime ale violentei domestice. Acest fenomen trebuie sa inceteze, dar pana la incetare, macar trebuie sa fie diminuat, de aceea Ministerul Familiei Tineretului si Egalitatii de Sanse prin ANES a demarat atat o serie de actiuni, de proiecte concrete si de documente strategice, prin care, impreuna (deoarece fara cetateni nu se poate absolut nimic) putem constientiza acest fenomen, astfel incat sa reducem pe cat posibil violenta domestica si discriminarea impotriva femeilor.

Un numar de telefon foarte important 080050033. Aici pot sa sune chiar victimele sau cei care cunosc situatia unei femei care este victima unei violente domestice, pot sa anunte aceste cazuri iar autoritatile vor actiona cat se poate de rapid. Am avut peste 5000 de apeluri in ultima perioada si s-au solutionat foarte bine aceste situatii, avem 42 de locuinte protejate in intreaga tara unde au fost in acest an mai mult de 5.000 de femei care au gasit in aceste locuinte protejate, este vorba despre proiectul Venus, o viata in siguranta. Au gasit nu doar un acoepris deasupra capului ci si medicatie, alimente dar si consiliere juridica, vocationala si sustinere psihologica atat pentru ele cat si pentru copiii lor.

Anul trecut au murit peste 60 de femei din cauza batailor crunte, anul acesta, de asemenea, aproape 50. Sunt fenomene ingrijoratoare! ”, a precizat, luni, Gabriela Firea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea