Social

#egalitate de sanse #barbati #femei

Gabriela Firea: "Ideea ca femeile sunt bune doar la treburile casnice, familiale si ca nu pot fi lideri este invechita! Militez ca egalitatea de sanse intre femei si barbati sa nu ramana doar la nivel de vorbe"

Gabriela Firea anunta printr-un mesaj postat pe Facebook ca "Militez ca egalitatea de sanse intre femei si barbati sa nu ramana doar la nivel de vorbe". Aceasta mai adauga ca locul femeii nu este la cratita, afirmand ca aceasta mentalitate este invechita.

 

Firea aminteste, in cadrul postariii de proiectul de lege pentru asigurarea pentru femei a 30% din locurile de pe listele de la alegerile locale si din CA ale companiilor de stat.

"Femeile sunt puternice, remarcabile si multe dintre ele exceleaza in domeniile in care activeaza. Ideea ca femeile sunt bune doar la treburile casnice, familiale si ca nu pot fi lideri este invechita! Avem nenumarate exemple de femei care au succes in afaceri, administratie, finante, sanatate, activism civic sau in politica.

Acesta a fost unul dintre subiectele principale de discutie la dezbaterea femeilor social democrate. OFSD Bucuresti continua, astfel, o serie de intalniri la care doamne de succes, cu renume in afaceri, sanatate sau sport impartasesc din experienta lor si fac schimb de idei pentru a imbunatati egalitatea de sanse intre femei si barbati", a transmis Ministrul Familiei, Gabriela Firea, intr-un mesaj postat pe Facebook.

Firea a adaugat ca la dezbatere au luat parte: medicul Carmen Orban, managerul spitalului Monza si fost director al Institutului Clinic Fundeni, Mariuca Ivan, fondatoarea Asociatiei Crucea Alb-Galbena Romania, Elisabeta Lipa, campioana olimpica la canotaj, actrita Monica Davidescu si Lorena Stoian, avocat specializat in dreptul familiei.

"Le-am transmis tuturor doamnelor ca militez ca egalitatea de sanse intre femei si barbati sa nu ramana doar la nivel de vorbe. Am initiat si depus la Parlament impreuna cu presedintele PSD Marcel Ciolacu un proiect de lege prin care asiguram pentru femei 30% dintre locurile de pe listele de la alegerile locale si din consiliile de administratie ale companiilor de stat. Este un pas important pentru societatea noastra, in care 6 din 10 romani considera ca locul unei femei este in bucatarie.

In paralel, pregatim la Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse masuri pentru sprijinirea femeilor care au peste 55 de ani si nu reusesc sa se mai angajeze. Gandim facilitati pentru companiile care vor fi deschise sa angajeze femei inca active si cu dorinta de munca.

Ne gandim si la femeile care au mai multi copii, la familiile numeroase. Pe modelul din alte state europene, Polonia de exemplu, lucram la introducerea unui card de reduceri pentru aceste familii numeroase. Va putea fi folosit pentru a obtine reduceri la cumparaturi in marile magazine, locuri pentru distractie, restaurante sau librarii.

De asemenea, am stabilit deja detaliile pentru introducerea in Romania a cardului european pentru tineret. Orice tanar din Romania, cu varsta intre 14 si 35 de ani, va putea avea un Card European de Tineret care sa-i ofere beneficii si reduceri asa cum au peste 6 milioane de tineri europeni", a continuat Gabriela Firea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea