Social

#incepere cursuri #pandemie coronavirus #scoala # primarul capitalei

Gabriela Firea: “Este prematur sa se redeschida scolile in mai”

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declara ca se opune deschiderii scolilor pe 18 mai, asa cum se vehiculeaza. Aceasta a specificat ca introducerea in clase a 30 de elevi este un pericol atat pentru ei cat si pentru familiile lor.

„Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, imi spun opinia ca parinte, ca primar, ca nu este bine sa se mearga pe aceasta idee a redeschiderii scolilor, gradinitelor in trei saptamani.

Nu cred ca suntem pregatiti ca peste trei saptamani, pe 18 mai, sa reinceapa cursurile, in conditii de protectie pentru elevi, cadre didactice si mai ales pentru familii, parinti si bunici.

Este imposibil sa se poata organiza distantarea sociala. Sunt clase cu peste 30 de elevi, scoli in intreaga tara in care se invata in trei schimburi. In ce fel se pot organiza aceste cursuri in conditii de protectie si de distanta necesara, astfel incat intr-o scoala cu un perimetru obisnuit sa studieze doar 10 elevi?! Pentru ca mai mult nu ar fi normal. S-ar ajunge poate sa se invete noaptea, in weekend?!

Imaginati-va intr-o scoala normala cum ar putea sta elevii pe hol in recreatii, cine ar putea sa pazeasca elevii sa stea la doi metri distanta, sa nu fie mai mult de trei intr-un grup, poate in clasa s-ar putea realiza, dar pe hol, in recreatie, in curtea scolii mi se pare imposibil! Este foarte periculos, oricate resurse am avea.

De aceea spun ca e un pericol foarte mare acela de a redeschide peste trei saptamani scolile si gradinitele. Pentru luna septembrie este altceva. Si daca se va lua sunt sigura ca se vor lua in calcul toate aspectele, precum si scenariu pandemic. O posibila redeschidere a scolilor peste cateva luni se poate, as demara o informare pentu elevii de la clasele mari, cum sa poarte corect masca, sa stea la distanta... 

Pentru  clasele terminale cred ca se vor gasi solutii asa ca si in alte state europene, sa se dea examene online, se tina cont de notele, mediile de pana in acest moment”, a declarat primarul Capitalei, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea