Social

#gabriela firea #apa calda bucuresteni #elcen

Gabriela Firea, despre oprirea apei calde in Bucuresti: “Ar fi o fapta penala”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat astazi ca nu se pune problema opririi apei calde in Bucuresti, deoarece acest lucru ar constitui o fapta penala in conditiile in care agentul termic face parte din infrastructura critica nationala.

Precizarile au fost facute in contextul in care Romgaz a anuntat ca va intrerupe, incepand de marti, livrarile de gaze naturale catre Electrocentrale Bucuresti (ELCEN).

“Avand in vedere ca Romgaz este in proprietatea statului in procent de 70%, iar ELCEN este in proprietatea statului in procent de 90%, statul roman taie gazul statului roman, pedepsindu-i pe romani. Aceasta este concluzia, pentru ca cele doua entitati — Romgaz si ELCEN — sunt in subordinea Guvernului Romaniei, au in consiliul de administratie reprezentanti ai Guvernului Romaniei si unul dintre consiliile de administratie, cel al Romgaz, a decis sa taie gazele catre ELCEN, doar pentru ca acesta a intrat in insolventa, procedura necesara in actuala situatie economica”, a declarat primarul general, potrivit unui comunicat de presa.

In ceea ce priveste oprirea gazelor furnizate de Romgaz catre ELCEN, Gabriela Firea a explicat ca “ELCEN a mai achizitionat gaze in perioada anterioara, mai are si pe stoc”.

“Pana la sfarsitul anului, Primaria Capitalei va plati catre RADET, iar RADET va putea face plati in continuare catre ELCEN, si ELCEN catre Romgaz, Distrigaz si Transgaz suma de 193 milioane lei, adica 42 milioane euro, sume care sunt prevazute in buget la capitolul subventie. Populatia a platit la zi factura, deci nu are de ce sa fie pedepsita din cauza unor litigii comerciale sau neintelegeri dintre doua companii ale statului. Problema acum este de competenta Guvernului”, a subliniat Firea.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea