Social

#scoala #telefon mobil #codul educatiei

Fusta mini si telefoanele mobile, interzise in scoli. Cum comentati?

Telefonul mobil si tinutele provocatoare ar putea fi interzise in scoli. Aceasta este una dintre propunerile pentru noul Cod al Educatiei, care aduce schimbari si in modalitatea de organizare a evaluarii elevilor la absolvirea fiecarui ciclu de invatamant.

Ministerul vrea sa schimbe raportarea elevilor la procesul de invatamant, astfel ca intentioneaza sa scoata din scoli si alcoolul, tutunul, drogurile sau revistele pentru adulti. In plus, elevele imbracate provocator nu vor fi primite nici in curtea scolii iar jocurile de noroc sau micile petreceri vor fi interzise complet.

Potrivit Realitatea TV, elevii vor fi aspru pedepsiti daca isi vor jigni profesorii sau colegii si vor fi obligati sa poarte carnetul de note la ei si sa pastreze manualele in stare buna. In plus, noul Cod al Educatiei modifica modul de organizare al testarilor la finalul ciclurilor de studii dar si modul in care vor fi organizate scolile, deoarece invatamantul va deveni obligatoriu si gratuit pentru 11 ani, incluzand si grupa pregatitoare de la gradinita.

In ce priveste trecerea de la gimnaziu la liceu, Codul spune ca aceasta se va face tot pe baza repartizarii computerizate si a programelor de consiliere profesionala organizate de scoli, in timp ce bacalaureatul va avea doua etape. O prima etapa va consta in verificarea in timpul ultimului an a cunostintelor si aptitudinilor lingvistice, informatice si de cunoastere a limbilor straine.

Cea de-a doua etapa va consta in sustinerea a trei probe scrise , respectiv patru probe, in cazul elevilor care au studiat in limba materna. Disciplinele de examen vor fi limba romana, o proba obligatorie corespunzatoare profilului, matematica sau istorie, si una la alegere, in functie de profil.

Aceste masuri se afla insa in stadiul negocierilor dintre ministerul Educatiei si sindicalistii din Educatie, care dezbat in aceste zile noile prevederi ale Codului pentru Educatie.

 

Cum comentati noile masuri propuse de Codul pentru Educatie ?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea