Social

Furtunile de aseara au facute victime in toata tara

Un barbat a fost grav ranit, aseara la Cluj Napoca, dupa ce a fost prins sub crengile unui castan prabusit pe strada. Si in judetul Maramures, mai multe localitati au ramas fara curent electric in aceasta noapte, din cauza unui copac rupt de vijelie care a cazut pe un stalp de electricitate .

La Cluj, ca sa-l scota pe barbat de sub crengi, echipa SMURD a fost nevoita sa foloseasca o drujba. Copacul a fost smuls din radacina de o furtuna violenta care nu a durat mai mult de 10 minute.
Barbatul a fost prins de furtuna pe drumul spre casa, dupa o zi de munca .

Barbatul a fost grav ranit si transportat la Spitalul Judetean din Cluj, unde a fost stabilizat. In cadere, copacul a rupt si cablurile de telefonie si internet.

"Din cauza furtunii a cazut copacul peste fire si s-a rupt un stalp", a declarat Stelian Crisan, agent sef adjunct Politia Rutiera Cluj. Circulatia in zona a fost complet blocata mai bine de o ora. Oamenii spun ca nenorocirea nu s-ar fi intamplat daca lucratorii de la domeniul public ar fi verificat periodic starea copacilor din oras.

Si peste noapte, in judetul Maramures, vijelia a fost puternica si de scurta durata. In cateva minute, 6 localitati din 2 comune au ramas fara curent din cauza unui stejar doborat de vant peste firele electrice. Greutatea copacului a rupt firele de electricitate cu stalp cu tot. Comunele Valea Chioarului si Boiu Mare au ramas in bezna.

"Toata coroana s-a rezemat de cablurile de curent si prin presiune a doborat acest stilp de beton", a spus Dorel Dale, viceprimar Comuna Valea Chioarului.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea