Social

#inundatii #furtuni Mexic #furtuni tropicale #decese Mexic

Furtuni tropicale foarte puternice in Mexic: 40 de morti si peste 200.000 de sinistrati

Peste Mexic s-au abatut ieri intemperii puternice care au provocat moartea a 40 de persoane si aproximativ 230.000 de sinistrati, sub efectul a doua furtuni puternice, Manuel, pe coasta pacifica, si Ingrid, in estul tarii.

Ploile si vijeliile ce au avut loc in aceste zile in Mexic au afectat 20 dintre cele 32 de state, provocand grave inundatii, alunecari de teren sau cresteri mari ale cursurilor apelor.

In statiunea balneara Acapulco sunt blocate in acest moment circa 40.000 de persoane, turisti mexicani, dar si straini.

La ultimul bilant oficial, autoritatile au mentionat ca existau 40 de morti in intreaga tara, dupa ce 12 persoane isi pierdusera viata intr-o alunecare de teren in statul Veracruz, in estul tarii.

De asemenea, uraganul Ingrid, care a devenit furtuna tropicala cand a atins uscatul in cursul acestei dimineti, se indreapta catre interiorul tarii cu rafale de pana la 100 de kilometri pe ora si ploi puternice.

Potrivit datelor furnizate de Centrul american de supraveghere a uraganelor, cu sediul la Miami, Ingrid va pierde treptat din intensitate in urmatoarele ore.
 

Sursa foto: news.yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea