Social

#furtuna bucuresti #avertizare meteo #vreme rea #meteo #furtuna

Furtuna puternica in Bucuresti! Avertizarea de Cod Galben extinsa pana luni

O furtuna puternica s-a abatut noaptea trecuta peste Capitala! A plouat torential si au avut loc numeroase descarcari electrice insotite de intensificari ale vantului. Cantitatea de precipitatii a atins pana la 15-20 l/mp.

 

Din pacate, furtuna a intregistrat si pagube. Un copac a cazut peste doua masini iar cel putin o casa si un demisol au fost inundate. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov au transmis, pentru mediafax.ro, ca in urma furtunii inregistrate joi dimineata in Capitala, au fost solicitati sa intervina in mai multe zone.

Astfel, un copac a cazut peste doua masini pe strada Polona, o casa a fost inundata pe strada Ion Teche, in zona Otopeni, pe Calea Bucuresti, s-au inregistrat inundatii pe banda a doua pe DN1, iar pe Strada Amurgului, din zona Popesti-Leordeni, un demisol a fost inundat.

Codul Galben de instabilitate atmosferica extins pana luni

Meteorologii au emis o noua atentionare de instabilitate atmosferica, valabila pana luni. In intervalul mentionat sunt asteptate ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina in 37 de judete.

„Temporar instabilitatea atmosferica va fi accentuata, joi (30 mai) indeosebi in regiunile nordice, centrale si estice, apoi in majoritatea regiunilor. Se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...25 l/mp, iar pe arii restranse 35...50 l/mp.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea