Social

#furtuna klaus #morti #sud-vestul europei

Furtuna Klaus a facut 24 de morti in sud-vestul Europei

Mii de membri ai echipelor de interventie din Spania si Franta incercau duminica sa repare retelele electrice si feroviare avariate de violenta furtuna Klaus , care a lovit sud-vestul Europei , soldandu-se cu 24 de morti.

In Spania, cele trei incendii de padure provocate sau atatate de rafalele violente de vant din estul tarii erau sub control duminica seara, dupa ce au distrus mai mult de 1.100 de hectare, relateaza AFP.

In aceasta tara, furtuna s-a soldat cu 12 morti, printre care patru copii, care au murit in urma prabusirii sambata a acoperisului unei scoli din apropiere de Barcelona.

Duminica, furtuna a ajuns in Italia, unde cel putin patru persoane au murit in sud, dintre care trei in urma unei alunecari de teren pe o autostrada. Furtuna a facut un prim mort duminica dupa-amiaza, o femeie fiind practic luata de ape in timp ce se plimba pe mal, in sud.

De asemenea, au fost perturbate liniile maritime din sudul peninsulei. Legaturile dintre Sicilia si insulelele Lampedusa si Pantelleria erau intrerupte duminica.

Furtuna a ajuns duminica in Portugalia, unde 600 de persoane, blocate pe drumuri ce devenisera impracticabile, au trebuit salvate. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea