Social

#acceptare plata rate #curent gaze #plata rate #gaze

Furnizorii de curent si gaze, obligati sa accepte plata in rate a facturilor

Furnizorii de gaze si energie sunt obligati sa accepte plata in rate a facturilor, a decis Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Energie (ANRE), potrivit unui anunt facut marti de vicepresedintele Zoltan Nagy-Bege. 

 

Clientii pot beneficia de plata in rate in momentul in care valoarea facturii este consumul pe minim doua luni. De asemenea, pot beneficia de acest lucru doar cei care depun o cerere in acest sens catre furnizor.

„Noi am propus si am pus deja in dezbatere publica, am avut o consultare cu operatorii economici din piata si in acest moment pregatim textul final pentru a fi prezentat in comitetul de reglementare al ANRE-ului, poate reusim chiar saptamana aceasta. Propunerea este ca, in situatiile in care furnizorii de energie electrica, daca emit facturi care includ o perioada mai mare decat o luna sau nu respecta termenul de facturare prevazut in contractul cu clientul, atunci la cererea clientilor, vor fi obligati sa acorde plata esalonata pentru o perioada cel putin egala cu perioada facturata.

Deci, daca emite o factura cu consumul a doua luni atunci practic, la cererea clientului, va fi obligat sa acorde o plata in doua rate” a declarat vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie la un post TV.

Acest lucru constituie un avantaj imen in cazul persoanelor care sunt abonate la Hidroelectrica, deoarece compania nu a mai trimis facturi din luna aprilie, iar cei care primesc facturile restante (pe ultimele 10 luni) vor putea plati suma respectiva in 10 rate. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea