Social

#studiu #slabire #cercetari #furie #lipsa apetit #actiuni imorale

Furia are un beneficiu neasteptat. Ce spun specialistii

Furia nu are doar efecte negative asupra organismului uman. Potrivit specialistilor, aceasta poate avea un beneficiu total neasteptat. In urma unui studiu realizat recent, s-a ajuns la concluzia ca furia te poate ajuta sa slabesti!

Subiectii care au participat la acest studiu, efectuat in cadrul universitatilor americane Pennsylvania, Duke si Colorado, au fost supusi unor teste comportamentale. In urma acestora, s-a constatat faptul ca apetitul lor a scazut brusc in momentul cand s-au infuriat ca urmare a expunerii la actiuni imorale.

Astfel, voluntarii au fost impartiti in doua grupuri si au fost rugati sa vizioneze un film in limba franceza, in contextul in care subiectii nu erau vorbitori ai acestei limbi. Primului grup i s-a comunicat ca in film este vorba despre o poveste de dragoste incestuoasa, iar celui de-al doilea, ca este vorba despre o iubire obisnuita. La final, cercetatorii au descoperi ca voluntarii din primul grup au consumat o cantitate mai mica de cacao cu lapte decat aceia din grupul secund: 110 g versus 147 g.

Potrivit lui Cindy Chan, coordonatorul acestor cercetari, "expunerea oamenilor la actiuni imorale reduce consumul de hrana si subliniaza un adevar psihologic, si anume ca violarea normelor etice lasa 'un gust amar' ".

Sursa foto: tytnetwork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea