Social

#daniel funeriu #vacanta #elevi

Funeriu vrea sa le lungesca elevilor vacanta de iarna cu trei saptamani

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu , propune schimbarea calendarului scolar, prin reducerea vacantei de vara cu trei saptamani si lungirea vacantei de iarna.

Potrivit ministrului, aceasta masura va aduce economii statului, va reduce ambuteiajele in trafic si va impulsiona turismul.

"Daca scurtam vacanta de vara cu trei saptamani si o lungim pe cea de iarna cu trei saptamani, realizam cateva lucruri. Unu: scadem costurile, doi: scadem absenteismul si trei: ajutam turismul. Pentru ca toata lumea se gandeste in vacanta aia de iarna", a explicat Funeriu, citat de Gandul.

Daniel Funeriu a explicat ca vacanta de vara din Romania este cea mai lunga la nivel european "pentru ca Spiru Haret, care a introdus sistemul asta, a dorit sa faca vacanta de vara lunga, sa mearga copiii la recolta ".

Ministrul Educatiei vrea ca anul scolar sa fie mai flexibil si sa fie stabilit in avans pe trei ani.

"Eu mi-as dori trei elemente, referitor la calendarul anului scolar. Unu: sa fie dat pe trei ani si nu pe un an cum este acum. Doi: sa fie date flexibile. De exemplu, daca luni pica 13 septembrie, sa incepem luni, nu joi. Si trei: sa ne gandim daca n-ar fi inteligent sa nu aiba toata tara vacanta de iarna in aceeasi perioada, ca sa avem de exemplu ceva suprapuneri. Sa nu plece toti in aceeasi perioada, sa vina toti in aceeasi perioada. Sa fie ceva decalaje pentru ca asta ar ajuta foarte mult turismul. Nu ar mai fi ambuteiaje in transport", a mai spus Funeriu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea