Social

Frumosi si sanatosi cu praz

Inca din antichitate, prazul era la mare pretuire. Se spune ca faraonul Kheops il folosea ca moneda de plata pentru muncitorii care lucrau la piramide , iar Nero bea in fiecare zi o crema din praz, pentru a avea vocea clara si bine timbrata. Numit si usturoiul saracului, deoarece provine din transformarea unei vechi specii de usturoi, este utilizat atat pentru proprietatile sale tamaduitoare, cat si a substantelor cu efecte benefice asupra frumusetii. DETOXIFIANT Datorita bogatiei de fibre, prazul este o adevarata “matura” a intestinelor, eliminand toate deseurile care se transforma in toxine si ne imbolnavesc. De aceea, nu ar trebui sa ne lipseasca salata in care sa punem zilnic un fir de praz taiat rondele. Veti avea o digestie mult mai buna si veti uita de constipatie , balonari sau bila lenesa. Fibrele solubile incetinesc absorbtia zaharului in sange, ceea ce le permite si diabeticilor sa manance din cand in cand o prajitura. In plus, pectina continuta ne satura rapid, ceea ce reprezinta un real ajutor in timpul curelor de slabire. PLIN DE MINERALE Bulionul de praz, preparat prin fierbere timp de 20 de minute si apoi mixat, actioneaza ca un diuretic, care capteaza substantele rele (colesterol, grasimi, zahar) si apoi le elimina din organism. Facand parte din familia cepei, contine alicina, substanta cu puternice proprietati anticancerigene. Plin de vitamine precum C, B1, B2, PP, dar si multe minerale rare ca fosfor, sulf, potasiu, calciu, consumul regulat de praz ne face unghiile puternice, pielea stralucitoare si parul des si plin de vitalitate. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum sa ai o viata sanatoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea