Social

#sanatate #fructe #grepfrut #afectare sanatate

Fructul pe care il consumi frecvent, insa care iti poate face extrem de rau

Unul dintre fructele pe care le consumam destul de des ne poate afecta grav sanatatea. Este vorba despre banalul grepfrut, despre care cercetatorii americani sustin ca opreste actiunea pe care o au medicamentele in organism si le impiedica descompunerea in ficat si in intestine.

Cercetatorii spun ca acest efect al grepfrutului duce la lipsa efectelor medicamentelor si chiar la supradoze.

Oamenii de stiinta au descoperit aceasta legatura intre grepfrut si medicamente in anul 2008, insa abia acum au putut pune cap la cap informatiile pentru a explica fenomenul.

Astfel, potrivit analizelor facute, initial existau 17 medicamente care interactioneaza nociv cu grepfrutul, insa cercetatorii au descoperit ca numarul acestora se ridica, de fapt, la 43.

Printre medicamentele care interactioneaza cu grepfrutul se numara cele pentru hipertensiune, cancer sau alte afectiuni, care coboara nivelul colesterolului din sange. De asemenea, unele medicamente luate dupa transplanturi au aceeasi interactiune negativa cu acest fruct.

Sursa foto: rawveganjoy.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea