Social

Fructele de mare tin inima sanatoasa

Fructele de mare sarace in grasimi protejeaza impotriva bolilor cardiace, potrivit specialistilor americani, citati in cartea "Mancarea si sanatatea" aparuta in limba romana la Editura Reader ’s Digest. Intr-un experiment de trei saptamani unui grup de barbati i s-a cerut sa inlocuiasca proteinele obisnuite cu cele din fructele de mare. S-a observat ca stridiile, scoicile, crabul si midiile reduc nivelul uneia dintre grasimile periculoase din sange, scazand astfel nivelul colesterolului total. In cadrul aceluiasi studiu, crevetele si calmarul nu au avut acelasi efect. Crustaceele si molustele sunt bogate in proteine, vitamine, minerale si nu au multe calorii. Acestea contin cantitati mari de vitamina B12, necesara pentru formarea globulelor rosii si pentru buna functionare a sistemului nervos, si zinc, important in sinteza proteinelor si dezvoltarea organelor de reproducere . De asemenea, mai contin si cantitati mari de vitamina B1 si B2, seleniu, calciu, magneziu si iod. Fructele de mare pot produce reactii alergice datorita continutului ridicat de purine, substante ce cresc nivelul acidului uric sangvin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea