Social

#ananas #fructe #ten

Fructe pentru un ten frumos

Bogate in vitamine si antioxidanti, tratamentele cosmetice cu fructe apara pielea de efectul razelor ultraviolete, de vant si de poluare.

Ananasul este solutia ideala de curatare a pielii, strugurii protejeaza impotriva razelor ultraviolete, iar bananele sunt folosite pentru catifelarea pielii.

Exista numeroase tratamente de infrumusetare care au la baza fructe, amestecate cu ulei de masline, miere sau fulgi de ovaz, pentru catifelarea si racorirea tenului.

Crema de fata cu caise – Caisele proaspete sau uscate, zdobite se combina cu uleiul de masline pana se obtine o pasta.

Crema faciala cu banane – Luati o banana, taiati-o marunt si amestecati-o cu trei lingurite de ulei de masline, pana cand se obtine o pasta.

Crema pe baza de piersici – Aceasta este o masca indicata persoanelor cu ten uscat si sensibil. Trei lingurite de ulei de migdale sau de samburi de piersica se combina cu jumatate de ceasca de piersica pisata.

Aceste masti cosmetice se aplica pe fata, se lasa 15-20 de minute, dupa care se curata cu apa rece.

Masca din capsune si miere este indicata persoanelor cu tenul gras, deoarece inlatura excesul de sebum si curata porii. Pentru a obtine masca dorita trebuie sa zdrobiti noua capsune si sa le amestecati cu trei lingurite de miere. Crema obtinuta se aplica pe toata fata si se asteapta intre trei si cinci minute. Se curata cu apa calda.

Tratamentul cu mere si miere este recomandat persoanelor cu ten acneic, deoarece reda stralucirea si textura pielii. Curatati si razuiti un mar de dimensiuni medii. Amestecati marul zdrobit cu trei - patru lingurite de miere. Masca se aplica pe toata fata si se lasa sa actioneze timp de opt – zece minute, dupa care se indeparteaza cu apa rece.

Tratament cu papaya si ananas

Pasta obtinuta din fructe exotice curata pielea de celule moarte .

Tratament corporal cu papaya – Papaya poate fi folosita pentru indepartarea celulelor moarte ale pielii. Acest fruct se aplica direct pe piele dupa ce se paseaza, transformandu-se intr-o pasta.

Tratament cu ananas – Ananasul contine o enzima capabila sa curete tenul de impuritati si de celule moarte. Este de asemenea si un astringent usor, cu rol de racorire a pielii. O jumatate de ceasca de ananas se amesteca intr-un bol, cu trei lingurite de ulei de masline. Se aplica timp de 15-20 de minute, apoi se curata cu apa calda.

Tratament facial cu nuca de cocos – Dupa indepartarea lichidului din interiorul nucii de cocos, radeti pulpa fructului si aplicati-o pe ten. Acoperiti-va ochii cu felii de castravete si ­relaxati-va astfel timp de ­20-30 de minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea