Social

Freedom House depuncteaza Romania la capitolul guvernare

La aproape doua decenii de la caderea Zidului Berlinului, viziunea unei Europe complete si libere a ramas nerealizata, constata editia 2008 a raportului Natiuni in tranzitie al organizatiei Freedom House, prezentata simultan, ieri, la Bucuresti si Washington.

Potrivit documentului, Romania, care intruneste un „scor al democratizarii" mediu, de 3,36, pe o scara de la 1 la 7, a inregistrat un recul la capitolul guvernare, iar anul 2007 a fost unul de politica , mai constata raportul.

Freedom House subliniaza de asemenea ca in 2007 Romania a inregistrat un pas inapoi in domeniul reformei justitiei, evocand demiterea ministrului Macovei si lipsa vointei politice de a continua la acelasi nivel lupta anticoruptie dupa plecarea acesteia.

Lansat, in premiera, in Romania, raportul evalueaza situatia democratiei in 29 de state aflate in tranzitie, avand in vedere indicatori precum procesul electoral, societatea civila, independenta presei si a justitiei, calitatea guvernarii sau coruptia.

Raportul mai constata ca in Europa Centrala tinde sa se instaleze o "oboseala a reformelor", dupa valul de extindere din 2004, fenomen comun si pentru Bulgaria si Romania.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea