Social

Frauda grosolana in Parlament pentru Mitrea si Nastase

Cotidianul a descoperit joi ca anuntul privind neintrunirea cvorului de sedinta la votul privind dosarele Nastase si Mitrea a fost fals. Basescu cere sesiune speciala pentru Mitrea, Nastase si Curtea de Conturi .

Marti, oficialii Camerei au declarat nul votul privind cererile DNA de aprobare a inceperii urmaririi penale pentru Miron Mitrea si Adrian Nastase, motivand lipsa cvorumului de sedinta. S-a anuntat ca au existat doar 208 deputati care si-au exprimat sufragiile, minimum necesar fiind 219.

Procesul-verbal de dupa votare reprezinta un fals grosolan. Nu au fost trecuti ca fiind prezenti si deputatii aflati in sala si care din diferite motive nu au votat. Art. 129, alin. 6, din Regulamentul Camerei, spune clar: „Deputatii care nu isi exercita dreptul de vot, dar care au fost prezenti in sala de sedinte intra in numarul regulamentar de stabilire a cvorumului“.

Trei deputati - Adrian Nastase, Manuela si Miron Mitrea - se vad foarte clar in imaginile video ca spun „prezent“, dar ca nu voteaza. In situatia lor au fost insa mai multi deputati (imaginile televiziunii interne ale Camerei focalizeaza doar primele doua randuri de banci), deci, cu siguranta a existat cvorum de sedinta.

Stenograma sedintei de marti este uluitoare. Doar 48 de deputati (dintr-un total de 328) apar ca fiind absenti. Evident, stenografele au notat ceea ce citea (la apelul votului) secretarul de sedinta Gelil Eserghep. Acesta, cu buna stiinta nu anunta - unde era cazul - „prezent in sala, nu voteaza“ - si nu a anuntat o mare parte dintre cei prezenti si nici o parte dintre absenti. Totul facut parca pentru a pregati un viitor anunt de neintrunire a cvorumului. Din stenograma nu se poate afla cati deputati au fost prezenti si cati au votat.

Reamintim, cu 30 de minute inainte de acest vot, in plen se aflau 248 de deputati. Unii au plecat, dar au fost altii, absenti anterior, care au venit special pentru acest vot. Valer Dorneanu, vicepresedinte al Camerei, il considera vinovat de aceasta situatie pe Bogdan Olteanu. „S-a gresit pentru ca nu s-a facut o reverificare oficiala a cvorumului. Dl presedinte de sedinta, Bogdan Olteanu, trebuia sa faca acest lucru inainte de votare.

Sigur, la voturile anterioare au fost suficienti deputati, dar sa nu uitam ca s-a luat o pauza si nu se mai putea considera ca fiind valabil cvorumul anterior. Daca s-ar fi facut verificarea, s-ar fi stiut dinainte cati deputati sunt efectiv in sala. Nu exclud ca in afara de sotii Mitrea si dl Nastase ar fi fost si altii care nu au votat. Dar acum nu mai avem ce face, decat supozitii de tot felul“, ne-a declarat Dorneanu.

Erata

Dintr-o regretabila eroare, in editia de ieri a ziarului Cotidianul, pe prima pagina in fotografia de deschidere, in locul deputatului PNL Traian Dobre a aparut o poza a deputatulului PD-L Cornel Stirbet. Aceeasi eroare s-a strecurat si in pagina 5, acolo unde, in dreptul declaratiei lui Traian Dobre, a aparut fotografia deputatului Stirbet si invers. Cerem scuze pentru aceasta eroare.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea