Social

#iran #alegeri prezidentiale #frauda electorala #proteste

Frauda electorala in Iran: Mai multe voturi ca alegatori

Oficialii Consiliului Gardienilor Constitutiei, organismul care a supravegheat alegerie prezidentiale iraniene, au recunoscut ca s-au inregistrat mai multe voturi decat alegatori potentiali in 50 de districte din tara.

Autoritatile sustin insa ca estimarile initiale conform carora alegerile ar fi fost fraudate in 170 de districte sunt eronate, iar surplusul de voturi nu a "influentat in mod semnificativ" rezultatul final.

"O plangere comuna a candidatilor este ca au existat mai multe de voturi exprimate decat potentiali alegatori, in anumite districte. Dar ancheta noastra preliminara arata ca cifra anuntata nu este corecta si aceasta situatie nu s-a inregistrat decat in 50 de districte", a declarat Abbas Ali Kadkhodaie, reprezentantul Consiliului, citat de Realitatea.net.

Trei contracandidati ai presedintelui in exercitiu Mahmoud Ahmadinejad care a fost reales pentru inca un mandat de patru ani contesta validitatea alegerilor.

Consiliul a anuntat ca va anunta rezultatele anchetei in urma plangerilor depuse de Mohsen Rezai, mir hossein moussavi si Mehdi Karoubi.

Consiliului Gardienilor Constitutiei sustine ca explicatia pentru numarul urias de voturi este faptul ca "anumite orase gazduiesc migranti, sunt orase turistice , etc".

 

Citeste si

Liderul suprem religios din Iran il sprijina pe Ahmadinejad

Presedintele Ahmadinejad vorbeste despre imperialism in timp ce la Teheran politia omoara manifestanti

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea