Social

#franta #amanare #aderare #romania #spatiu schengen

Franta vrea amanarea aderarii Romaniei la spatiul Schengen

Franta va actiona in asa fel  incat intrarea Romaniei si a Bulgariei in foto ), secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, a declarat ieri ca decizia europeana privind aderarea celor doua state la Schengen sa nu fie luata pana in vara anului viitor.

"Trebuie sa fim vigilenti cu privire la extinderea la Romania si Bulgaria care spera sa adere la spatiul Schengen in martie", a declarat Lellouche in fata Comisiei pentru Afaceri Europene din Adunarea Nationala.

Printre motivele invocate de oficialul francez se numara “supravegherea reala si eficienta a frontierelor exterioare ale UE" si "lupta impotriva coruptiei".

De asemenea el a adus in discutie si “cresterea observata a fluxului de imigranti ilegali prin Turcia catre frontierele bulgare si romane".

Pierre Lellouche a atras atentia si asupra problemelor de la granita Romaniei cu Republica Moldova: "Frontiera romano-moldoveneasca este in continuare controlata deficitar din cauza acordarii cetateniei romane moldovenilor, a «gaurii neagre» reprezentate de teritoriul transnistrean separatist si a nivelului de coruptie din Ucraina vecina".

"Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen va fi o decizie politica a Consiliului, luata in unanimitate", a adaugat secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene.

Franta a fost criticata dur in aceasta vara in Europa pentru expulzarea romilor catre Romania si Bulgaria. Cu toate acestea, Lellouche a deplans incapacitatea Executivului de la Bucuresti de a lua masuri eficiente pentru integrarea acestei comunitati.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea