Social

#g20 #londra #franta #china #relatii

Franta si China reiau relatiile la nivel inalt la G20

Summitul G20 reface legaturi. Astfel, China si Franta au reluat relatiile la nivel inalt cu ocazia evenimentului de la Londra, unde presedintele francez Nicolas Sarkozy si cel chinez Hu Jintao au pus capat oficial conflictului provocat de chestiunea tibetana.

Intalnirea dintre cei doi sefi de stat a avut loc dupa dineul oferit de premierul Gordon Brown in deschiderea G20 si a durat circa 40 de minute, desfasurandu-se in hotelul delegatiei chineze.

Conform surselor diplomatice discutiile dintre cele doua parti au fost amicale si s-au constituit intr-un “nou punct de plecare” pentru relatiile bilaterale chino-franceze. Presedintele chinez a precizat ulterior ca spera ca cele doua parti vor lucra impreuna pentru a ajunge intr-o noua etapa a relatiilor bilaterale, care au fost afectate de conflictul din ultimele patru luni, in legatura cu chestiunea tibetana.

China a suspendat relatiile la nivel inalt cu Franta dupa ce presedintele francez s-a intalnit in decembrie cu liderul tibetan Dalai Lama . Dupa acea intalnire partea chineza a anulat un summit UE -China ce ar fi trebuit sa aiba loc in noiembrie in Franta, cand Parisul asigura presedintia Uniunii.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea