Social

#revenire stare de urgenta #stare de urgenta #franta

Franta revine la starea de urgenta!

Situatia se inrautateste pe zi ce trece in Franta. Cu zeci de mii de cazuri zilnic, Guvernul de la Paris a decis reintoarcerea la starea de urgenta. Decizia va intra in vigoare vineri, la miezul noptii.

 

Miercuri, bilantul din Franta indica 779.065 de cazuri de Covid-19 si 33.037 de decese. Fata de ziua precedenta, infectarile au crescut cu 22.590. Cifre uriase!

Tocmai de aceea, in raportul Consiliului de ministri se arata ca agravarea epidemiei, ”o catastrofa pentru sanatate”, justifica declararea starii de urgenta, care va permite autoritatilor sa ia masuri mai dure si mai rapid, proportionale cu riscurile pentru sanatate.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a anuntat ca se impun restrictii de circulatie pe timp de noapte, intre orele 21:00 si 06:00, incepand de sambata, in mai multe metropole, inclusiv in Paris.

”Restrictiile vor dura patru saptamani si vom merge la Parlament pentru a le prelungi pana la 1 decembrie. Sase saptamani este intervalul de timp care ni se pare util”, a anuntat Emmanuel Macron.

De asemenea, presedintele i-a indemnat pe cetateni sa evite deplasarile la rude si prieteni, precum si iesirile in restaurant. Deplasarile esentiale ar putea fi in continuare permise, fiind exceptat de la restrictii si transportul public. Nerespectarea noilor reguli va fi amendata cu 135 de euro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea