Social

Franta ne primeste pe teritoriul ei, primarul Romei alunga tiganii

Franta anuleaza masurile care afecteaza libera circulatie a romanilor pe teritoriul sau, in conditiile in care primarul Romei declara ca taberele de romi arata mai rau decat cele din Orientul Mijlociu sau lumea a treia. 

Circulara Ministerului de Interne francez privind modalitatile de intrare, sejur si indepartare a romanilor si bulgarilor de pe teritoriul francez a fost anulata aseara de catre Consiliul de Stat, cea mai inalta jurisdictie administrativa din Franta

Consiliul a decis sa anuleze unele dispozitii din circulara legate in special de sejururile mai scurte de trei luni, calificand drept nefondata decizia ministrului de interne de a nu permite dreptul la sejur al cetatenilor bulgari si romani timp de trei luni de la intrarea pe teritoriul Frantei, pe motiv ca devin o "povara nejustificata pentru sistemul francez de asistenta sociala ". 

Masura instituita la inceputul anului fusese combatuta de mai multe asociatii pentru apararea drepturilor strainilor, printre care SOS Racisme si Liga Drepturilor Omului. Aceste organizatii au contestat circulara, afirmand ca masurile continute de aceasta "neaga dreptul la libera circulatie" al cetatenilor noilor state membre UE , printre care si tara noastra. 

In acest timp, noul primar al Romei, Giorgio Alemano a declarat astazi ca taberele de rromi pe care le-a vazut arata mai rau decat cele din Orientul Mijlociu sau lumea a treia. Alemano a facut aceste declaratii dupa o ceremonie desfasurata la una dintre cele mai elegante baze sportive din Roma, dupa ce vizitase una dintre cele 65 de tabere de romi din capitala italiana. El a subliniat ca pe drumul de la tabara de romi pana la centrul sportiv a avut impresia ca a trecut dintr-un oras in altul.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea