Social

#dom de caldura #canicula franta #canicula fara precedent #val de caldura #canicula #franta

Franta, in flacari! Canicula fara precedent – 40 de grade la umbra

Franta se confrunta cu o canicula fara precedent. Sunt peste 40 de grade la umbra, iar zeci de departamente ale Frantei se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de canicula, potrivit Le Figaro.

 

19 departamente ale tarii se confrunta cu o canicula fara precedent, care vine din Spania. Acestea se afla in “risc major”, iar temperaturile vor continua sa creasca atingand pana la 40 de grade in unele orase, vineri si sambata. 

Valul de caldura care a parjolit Spania a progrsat spre Franta, temperaturile ajungand miercuri la 30-3 de grade in jumatatea de sub a tarii.  Ce este mai rau urmeaza sa se intample vineri, cand temperaturile vor urca pana la 40 de grade.

"Noptile se vor mentine foarte calde (20° - 25°C), cu probabile recorduri de temperaturi minime ridicate. In timpul zilei, se vor atinge valori apropiate de 36° pana la 40°C din interiorul Bretaniei pana in Pays de la Loire, Poitou-Charentes si Nouvelle-Aquitaine, precum si in valea inferioara a Rodnei. Pentru Languedoc-Roussillon, valul de caldura se va atenua usor sambata, odata cu ridicarea unei brize marine", precizeaza Canalul Meteo in comunicatul sau, potrivit ziare.com.

FOTO: fanatik.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea