Social

Franta-Ecuador 2-0: De asta a ramas Trezeguet acasa

Nu putini au fost cei care au ramas „masca” in momentul in care Robert Domenech a anuntat ca David Trezeguet, marcatorul a 20 de goluri in acest sezon de Serie A, nu a fost convocat pentru turneul final al Campionatului European. Evident, in secunda doi au aparut carcotasii , care l-au criticat pe tehnician pentru decizia luata. Cine rade la sfarsit rade insa mai bine...

Si, dupa partida amicala de marti seara, Domenech are toate motivele din lume de a zambi satisfacator. Daca pentru noi lasarea acasa a unui marcator de 20 de goluri in cel mai defensiv campionat din lume - cine oare?! - ar reprezenta o catastrofa nationala, echivalenta cu demiterea lui Victor Piturca, in cazul viitoarei noastre adversare de la Euro lucrurile stau cu totul altfel.

Fotbalul francez are mereu resurse. Da, resurse. Resurse si foste colonii. Luni seara, la Gronoble, s-a nascut o noua stea. Se numeste Bafetimbi Gomis, are 22 de ani si este atacant la St-Etiene. A fost marul discordiei intre Raymond Domenech si selectionerul tarii de bastina Senegal dar, evident, primul a castigat.

Si nu a castigat numai un nume pe o lista de 30, 26 sau 23, ci un mare fotbalist. Un super-atacant comparat deja cu Didier Drogba, care a marcat singurele goluri ale unei partide care se putea termina cu totul altfel. Introdus in minutul 49 in locul lenesului Cisse, Gomis a dechis scorul dupa zece minute, cu un sut superb, sub bara, de la 20 de metri. A recidivat pe finalul partidei, cand a fructificat cu sange rece centrarea unui alt lenes, Nicolas Anelka, asigurandu-si un debut perfect si prima pagina a ziarelor din cel putin patru tari.

FRANTA
Frey (Mandanda 46) - Sagnol (Clerc 74), Escude (Evra 46), Thuram, Abidal - A.Diarra (Flamini 46), L.Diarra, Nasri, Ben Arfa (Malouda 79) - Cisse (Gomis 46), Anelka.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea