Social

#taxe de import #masuri punitive #roquefort #coca-cola

Francezii si americanii se cearta pe branza si Coca-Cola

Noul presedinte american Barack Obama se afla sub presiune internationala pentru a schimba cat mai multe dintre politicile Administratiei Bush.

Unul dintre cele mai "sensibile" subiecte este atacul american asupra branzeturilor frantuzesti, care ar putea determina o contralovitura franceza la adresa simbolului american, Coca-Cola.

Dupa ce americanii au schimbat denumirea "French fries" (cartofi prajuti frantuzesti, n.r.) in "Freedom Fries" (cartofii libertatii, n.r.), ca urmare a impotrivirii francezilor la razboiul din Irak, a venit randul altor produse specific nationale sa fie atinse de interesele comerciale.

Cearta pe binecunoscuta branza frantuzeasca Roquefort ar putea afecta bunele relatii intre SUA si Franta, avertizeaza publicatia The Times.

Joia trecuta (pe cand Bush era inca presedinte in exercitiu ), Washingtonul a triplat taxele de import deja "piperate" la branza frantuzeasca, pedepsind astfel Europa pentru interzicerea importului de carne de vita tratata cu hormoni. Interdictia dateaza de 12 ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea