Social

# televiziune romi #televiziune franceza #expulzare romi

Francezii au lansat o televiziune dedicata exclusiv romilor

Sutka City TV este o noua televiziune ce a fost lansata la Paris si este dedicata exclusiv romilor. Aceasta are ca scop sa arate "adevarata fata a romilor", potrivit unui reportaj recent realizat de France 24.

Patronul televiziunii, Andrijano Dzeladin, a declarat ca Sutka City TV a fost lansata inca din septembrie 2012, insa abia acum a inceput sa fie vizibila pe piata.

"Este prima televiziune din lume dedicata romilor, am investit in ea tot ce aveam, toate economiile mele", a marturisit Dzeladin, rom originar din Macedonia, care a recunoscut ca aceasta idee i-a venit dupa ce a auzit la radio o stire despre expulzarea romilor.

"Am sunat la radio, aveam chef sa le spun ca romii nu inseamna doar asta. Moderatorul m-a lasat in direct si am spus: «Eu va voi arata adevaratul nostru chip». Nu toti romii sunt delincventi, hoti. Avem o cultura, un imn, un steag, integritate. Putem fi jurnalisti, medici, pictori. Dar putina lume stie asta", a povestit Dzeladin.

In toate emisiunile se vorbeste in limba romani, iar majoritatea acestora sunt culinare, culturale si muzicale.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea