Social

Fotbalul, pe cale sa devina mortal

Partidele de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Germania au scos la iveala aspectele negative ale sportului rege.
Partida Turcia-Elvetia a tinut capul de afis al zilei de miercuri. In meciul tur, elvetienii castigasera cu 2-0, iar in retur s-au impus turcii cu 4-2. Dar, meciul de la Istanbul a fost de cosmar pentru elvetieni . Fotbalistul Stephane Grichting a fost ranit serios la vestiare, dupa incheierea jocului. El a fost spitalizat , avand canalul urinar perforat, dupa ce a primit o lovitura de picior in zona genitala. Si alti jucatori elvetieni, printre care Johann Vogel sau Benjamin Huggel, precum si antrenorul portarilor, Erich Burgener, au fost agresati de membrii serviciului de securitate turc sau de jucatorii reprezentativei tarii-gazda. "Este un adevarat scandal. Nu am vazut tot ceea ce s-a intamplat la vestiare, dar faptul ca politistii turci nu au ezitat sa-i loveasca chiar si pe oamenii de la televiziunea turca, pentru a-i impiedica sa filmeze, este relevant pentru climatul in care s-a derulat acest meci", a declarat antrenorul selectionatei helvete, Kobi Kuhn. De altfel, selectionata elvetiana a fost intampinata cu multa ostilitate inca de la aeroport, autocarul acestora fiind bombardat cu oua si rosii. Dupa incidentele de la Istanbul, presedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat ca Turcia ar putea fi exclusa din preliminariile pentru CM din 2010. "Ceva nu functioneaza in fotbal. Inca nu am vazut nimic asemanator cu ce s-a intamplat miercuri" a spus Blatter.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea