Social

#incetare foc gaza #forte israeliene

Fortele israeliene vor ramane in Gaza dupa o eventuala incetare a focului

Armata israeliana va ramane in Fasia Gaza dupa o eventuala incetare unilaterala a ofensivei, care ar urma sa fie aprobata sambata de cabinetul de securitate, a anuntat vineri un lider israelian.

"Fortele israeliene vor ramane in Gaza dupa intrarea in vigoare a unui armistitiu unilateral ", a afirmat oficialul israelian, sub acoperirea anonimatului, insa fara a preciza durata acestei prezente, arata AFP. Potrivit acestei surse, Israelul considera ca Hamas se va abtine de la orice atac dar, "daca decid sa deschida focul, fortele israeliene nu vor ezita sa raspunda si sa isi continue ofensiva".

Presa israeliana a anuntat ca decizia de a pune capat unilateral ofensivei va fi votata si probabil aprobata sambata de Cabinetul israelian de securitate. "Cabinetul de securitate va vota in favoarea unei incetari a focului unilaterale maine (sambata - n-.red.), dupa semnarea acordului de la Washington si progresele semnificative realizate la Cairo", a declarat aceasta sursa, sub acoperirea anonimatului.

O asemenea decizie ar priva Hamas de castigurile politice pe care le-ar presupune un acord de armistitiu, printre altele ridicarea partiala a blocadei asupra teritoriului palestinian, potrivit Reuters. Vineri, purtatorul de cuvant al premierului Ehud Olmert declarase ca Israelul spera intr-o incheiere rapida a ofensivei lansate in urma cu trei saptamani in Fasia Gaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea