Social

# formular de localizare #formular

Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu si in Romania!

Incepand cu 20 decembrie, formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu in Romania. Ordonanta de Urgenta privind implementarea formularului digital de intrare in Romania a fost publicata, miercuri seara.

 

„In considerarea faptului ca in acord cu recomandarile Uniunii Europene si existenta la nivel mondial a noului val epidemic se impun la nivel national masuri suplimentare, astfel incat populatia sa fie protejata, (...) intrucat avem de a face cu o situatie extraordinara, ce produce consecinte in ceea ce priveste capacitatea de functionare a institutiilor statului si de asigurare a unui grad de protejare a sanatatii in mod adecvat pentru cetateni, intervine obligatia autoritatilor statului de a diminua aceasta vulnerabilitate”, se arata in actul normativ.  

Astfel, incepand cu 20 decembrie, toate persoanele care intra in Romania, trebuie sa completeze formularul digital de intrare in Romania (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeana. 

In formular vor fi trecutre tarile si zonele in care persoanele au calatorit inainte de a intra in romania. Acest formular este necesar pentru  eficientizarea anchetei epidemiologice si a masurilor sanitare, in spirjinul prevenirii infectiilor.

Astfel, in cazul in care unul dintre pasagerii unui avion, de exemplu, este depistat pozitiv, se vor putea identifica rapid persoanele care au intrat in contact cu acesta, in timpul calatoriei.

Ce informatii contine formularul digital de intrare in Romania?

Numele si prenumele, datele de identificare si de contact;

Tara, regiunea si localitatea de unde calatoreste spre Romania, inclusiv cele tranzitate;

Localitatea si adresa de destinatie in Romania;

Mijlocul de transport cu care calatoreste spre Romania;

Data intrarii in Romania;

Datele minorilor insotitori, daca este cazul.

Formularul se completeaza de toate persoanele care intra in Romania si calatoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale, indiferent ca sunt sau nu cetateni romani.
Incepand cu 20 decembrie, formularul digital poate fi generat electronic prin intermediul platformei https://plf.gov.ro, dezvoltata de Serviciul de Telecomunicatii Speciale pe baza cerintelor operationale ale Ministerului Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea