Social

Formula 1: Hamilton a abandonat. Kubica, invingator la Montreal

Au motive de dezamagire cei care au pariat ca Lewis Hamilton va castiga marele premiu al Canadei! Si nu neaparat pentru ca britanicul, pornit din pole position, nu ar fi fost capabil sa invinga. Pur si simplu, pilotul de la McLaren - Mercedes l-a acrosat pe Kimi Raikonnen in turul 20, la iesirea de la boxe, scotandu-l din joc si pe finlandezul de la Ferrari.

Favoritii au cazut si a venit momentul ca istoria F1 sa consemneze o premiera: Robert Kubica, de la BMW Sauber a devenit primul polonez care castiga un mare premiu. Victorie cu atat mai importanta pentru BMW, cu cat pe locul secund a terminat tot un pilot de-al bavarezilor, Nick Heidfeld. Echipa insa a ramas pe locul doi, dar s-a apropiat la trei puncte de Ferrari.

Podiumul a fost completat de componentul echipei Red Bull, David Coulthard . Primele puncte din acest sezon obtinute de britanic. Toyota si-a adjudecat locurile 4 si 6, prin Glock si Trulli, in timp ce brazilianul Felipe Massa a adus un loc 5, de consolare , pentru Ferrari.

Zi trista insa pentru Renault, ambii sai piloti abandonand, ca si cei de la modesta Force India. Dar acest lucru nu micsoreaza bucuria polonezului Kubica, care trece pe primul loc al clasamentului mondial, avand patru puncte avans fata de Hamilton si Massa.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea