Social

#arestare #julian assange #fondator #site #wikileaks

Fondatorul site-ului WikiLeaks a fost arestat

Julian Assange , fondatorul site-ului WikiLeaks , a fost arestat marti la Londra, in baza unui mandat european emis de Suedia.

Potrivit antena3.ro, australianul s-a prezentat la sediul politiei din capitala Marii Britanii, unde a fost imediat retinut.

“Ofiterii Politiei Metropolitane l-au arestat in aceasta dimineata pe Julian Assange, suspectat de viol . Julian Assange, in varsta de 39 de ani, a fost arestat in jurul orei 9.30 (11.30, ora Romaniei), la o sectie de politie din Londra. Este acuzat de catre autoritatile suedeze de viol si agresiune sexuala, fapte comise in august 2010”, potrivit unui comunicat al politiei britanice, citat de publicatia de The Guardian. Julian Assange a negat insa aceste acuzatii.

Fondatorul site-ului Wikileaks a facut valva prin publicarea a sute de mii de documente secrete legate de razboaiele din Irak si Afganistan. De asemena, site-ul acestuia a dezvaluit de curand peste 250.000 de telegrame secrete ale corespondentei diplomatice americane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea